Goede doelen actie!

Woensdag 13 september 2017

Een beetje reuring in het dorp, een goede-doelen actie waarvoor heel veel mensen in beweging zouden komen, dat was wat Lex en Nicoline Verkley voor ogen hadden toen ze de 'Lange Soesters voor de Soesters' actie bedachten. Dorpsbewoners konden de afgelopen maand suggesties indienen waar in grote getalen gehoor aan werd gegeven. Wethouder Peter van der Torre trok hier onlangs een mooie lokale bestemming uit, namelijk het dierenverblijf op Molenschot dat hard aan een opknapbeurt toe is.

Dieren en ouderen houden elkaar in beweging. Ouderen hebben vaker te maken met eenzaamheid, bijvoorbeeld door het overlijden van hun geliefde, verminderd contact met anderen vanwege lichamelijke of geestelijke beperkingen of omdat na de verhuizing familie en vrienden verder weg wonen. Een dier kan deze leegte voor een klein deel opvullen en het gevoel van eenzaamheid verminderen.  De dieren in de dierenweide geven sommige bewoners een doel in hun leven; iets om voor te zorgen. Om de dieren te kunnen bezoeken, moeten de ouderen eerst naar buiten toe. Dat ommetje is een voordeel op zich. Tijdens de koffie of in de gang is het soms ook een gespreksonderwerp. Mensen maken daardoor sneller contact met elkaar. 

Een mooi doel dus waarvoor Lex Verkley de komende maanden heel veel Lange Soesters wil gaan verkopen. Van elk gebakje gaat 0,50 cent naar het goede doel. De actie is 1 september van start gegaan en loopt nog tot 30 november. Begin december kan er dan hopelijk een cheque met een mooi bedrag aan Molenschot overhandigd worden. 


Nieuwsoverzicht