Agenda

Woensdag 14 februari - Valentijnsdag

Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. In de winkelstraat zijn vele leuke cadeau's verkrijgbaar om je liefde extra te verassen. Zo kan je bonbons, rozen, valentijnskaarten en nog veel meer kopen. 

Om het nog leuker te maken verloten we 3 cadeaubonnen t.w.v. €25,- van Middelman Mode, Outpost en Freewear.

Kijk op de facebookpagina     Van Weedestraat Soestdijk   als je meer wilt weten en als je mee wilt doen aan deze leuke winactie.

 

EVENTS // ARCHIEF

Events uit 2024

14 februari - Valentijnsdag

Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. In de winkelstraat zijn vele leuke cadeau's verkrijgbaar om je liefde extra te verassen. Zo kan je bonbons, rozen, valentijnskaarten en nog veel meer kopen. 

Om het nog leuker te maken verloten we 3 cadeaubonnen t.w.v. €25,- van Middelman Mode, Outpost en Freewear.

Kijk op de facebookpagina     Van Weedestraat Soestdijk   als je meer wilt weten en als je mee wilt doen aan deze leuke winactie.

10 februari - Carnavalsoptocht 

Op zaterdag 10 februari 2024 is er weer de jaarlijkse traditionele carnavalsoptocht in Soest. De optocht start om 13.00uur bij het Nieuwerhoekplein en zal rond 13.15-13.30 aankomen in winkelgebied Van Weedestraat. 

Komt u ook gezellig kijken.

Meer info kunt u vinden via de volgende link: Optocht – De Narre Knollen.

25 t/m 31 januari - Project weesgedichten

Van 25 t/m 31 januari zijn er maar liefst 29 gedichten op de etalageramen te bewonderen in winkelgebied van Weedestraat.

Ook lokale dichters doen mee. In samenwerking met kunsthuis Idea zijn de gedichten door handletteraars op de ramen gezet.

Maak een gezellige wandeling door de straat en kom ze snel bewonderen

Events uit 2023

Vrijdag 1 december t/m zondag 31 december - Adventwinkalender

In de decembermaand kan je elke dag kans maken op een pijs of een leuke aanbieding van een winkelier. Volg onze socials en wie weet win jij een fantastische prijs.

18 november 2023 t/m zaterdag 2 december - DIVERSE SINTERKLAASACTIES

Tijdens de Sint periode hebben we leuke acties lopen, waarmee prijzen te winnen zijn. 

Haal bijvoorbeeld je kleurplaat in een winkel in de Van Weedestraat op en doe mee met de kleurwedstrijd. Hierbij maak je kans op 1 van de 3 prijzen gesponserd door Pim's Olifant. De ingeleverde kleurplaten zullen worden opgehangen in de etalage naast Hey Mamalou aan de Van Weedestraat 14. De kleurplaat kan je tot uiterlijk zaterdag 2 december inleveren bij Pim's Olifant.

Daarnaast is er een letterspeurtocht uitgezet. Pak een formulier mee uit één van de winkels en ga op zoek naar alle letters. De letters zitten verstopt in de etalages op de Van Weedestraat, Burg. Grothestraat, Steenhoffstraat en F.C. Kuypersstraat. Weet jij de zin te vinden en deze origineel af te maken, dan maak jij kans op 1 van de 3 prijzen gesponserd door Bruna Soest. De letterformulieren kan je tot uiterlijk zaterdag 2 december inleveren in de Bruna. 

24 november 2023- Black Friday 

Vrijdag 24 november is het Black Friday. Op deze dag hebben diverse ondernemers in winkelgebied Van Weedestraat leuke aanbiedingen en acties lopen. Bekijk de socials en websites van de winkeliers om te zien welke aanbiedingen er zijn. Of kom langs in ons centrum en shop met korting! 

25 november 2023 - Sint in de straat

Op zaterdag 25 november zal Sinterklaas met zijn pieten een bezoek brengen aan winkelcentrum Van Weedestraat. Tussen 12.00-15.30 uur zal Sinterklaas door de straat lopen.

18 november 2023 - INTOCHT SINTERKLAAS

Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 18 november samen met zijn Pieten richting Soest en Soesterberg voor een gezellig bezoek.

Rond 14.00 uur zal de Sint te paard aankomen in de Van Weedestraat. Hier zal de Sint feestelijk op het plein bij de Hema worden ontvangen door burgemeester Rob Metz. Vervolgens zal hij zijn weg door het centrum vervolgen ter paard.

Sinterklaas wordt tijdens zijn tocht vergezeld door de hoofdpiet en vele andere pieten die al lopend, fietsend of rijdend op een ander voertuig de toeschouwers zullen plezieren. 

16 september 2023 - PODIADE

Op zaterdag 16 september vindt de Podiade plaats.  Tussen 12.00-17.00 zal er verspreid door de straat verschillende optredens worden gehouden. Daarnaast zal er door de winkelstraat een vossenpuzzeltocht worden uitgezet. Hierbij worden verschillende letters opgehangen in de winkelstraat (A-4 formaat). Bij deze speurtocht lopen er vossen door de straat die meehelpen.
Kijk hier voor het programma van die dag.

9 september 2023- TRADITIONEEL GERIJ

Op zaterdag 9 september zal tussen +/- 11.15 tot 11.45 ongeveer 45 antieke koetsen door de Van Weedestraat rijden. Ter hoogte van de Hema zal er een presentatie zijn over de koetsen. Voor meer informatie : http://traditioneelgerij.eu/ 

2 september 2023 - STUIVERTJESMARKT

Op zaterdag 2 september zal de Stuivertjesmarkt weer plaats vinden. Tussen 11 uur tot 15.30 zal de straat vol liggen met kleedjes. Dit wordt feestelijk aangekleed door een reuzeglijbaan,schminkdames, springkussen, ijskraam, ringwerpen, spelletjesplein enz. Sommige ondernemers doen ook wat leuks in de winkel, dan wel voor de winkel.

8 april 2023 - PASEN

Kom jij 8 april paaseieren zoeken op de Van Weedestraat. Het gouden ei is de hoofdprijs.

Events uit 2022

12 november 2022 - INTOCHT SINTERKLAAS
Om 14:00 uur wordt Sinteklaas door burgemeester Rob Metz ontvangen op het grote plein in de Van Weedestraat.

12 november 2022 - SCHOENTJE KNUTSELEN
Van 14:00 - 17:00 uur je een schoentje knutselen in 't Lou-Vre. Deze kan worden ingeleverd bij Bruna, Pim's Olifant, Hey Mama Lou en Broers Fietsenreparateurs. Deze kan je op 26 november tussen 13:00 en 15:00 uur op komen halen bij Sinterklaas in 't Lou-Vre.

12 november t/m 25 november - KLEURPLATEN
Haal een kleurplaat bij één van de winkels en kleur deze mooi in. Lever hem uiterlijk 25 november in. Sinterklaas zal de mooiste kleurplaten uitzoeken en die krijgen een prijsje.

12 november t/m 3 december - LETTERSPEURTOCHT
Zoek alle letters in de etalages en vul die in op het formulier dat je bij winkels op kunt halen en lever jouw oplossing met een slagzin in. Uiteraard maak je kans op hele leuke prijzen.

26 november 2022 - SCHOENTJE OPHALEN BIJ SINTERKLAAS
Tussen 13:00 - 15:00 uur in 't Lou-Vre kan jij jouw schoentje op komen halen bij Sinterklaas en misschien zit er wel een kadootje in.

10 december 2022 - KERSTMUZIEK IN DE VAN WEEDESTRAAT
Muziekschool Soestdijk zal op verschillende plekken in de Van Weedestraat kersmuziek door de Van Weedestraat laten klinken.

Tot en met 31 december 2022 - Bonnenboekje
Alle winkeliers hebben hele leuke acties bedacht voor de hele december maand. Die staan allemaal in het bonnenboekje die je bij alle winkeliers op kan halen. 

27 apr // KONINGSDAG
Het programma volgt.

10 mei // MOEDERDAG
Kijk op de facebookpagina   Van Weedestraat Soestdijk     als je meer wilt weten en als je mee wilt doen aan deze leuke winactie.

21 jun // VADERDAG
Kijk op de facebookpagina     Van Weedestraat Soestdijk    als je meer wilt weten en als je mee wilt doen aan deze leuke winactie.

4 jul // KINDERDAG ~ verplaatst naar 2021
Zaterdag 4 juli staat volledig in het teken van de kinderen. De hele straat zal zich vullen met de 'stuivertjesmarkt'. Voor een stuiver staan de kinderen uit Soest met hun koopwaar door de hele straat. En ook dit jaar organiseert Circus Snor de kindercaravaan. Deze nostalgische jeugdkermis zit vol originele activiteiten waar kinderen van alle leeftijden zich actief kunnen vermaken. Een gezellige dag voor groots & klein vermaak.

>> Complete programma en inschrijving volgt.

14 dec 2020 //  INTOCHT
A.s. zaterdag 14 november start om 13.30 uur de uitzending van de digitale aankomst van Sinterklaas in Soest én Soesterberg. Kijk gezellig mee met een chocomelletje en pepernoten binnen handbereik! De organisatie heeft ontzettend haar best gedaan om er ook in deze bijzondere tijden weer iets leuks van te maken voor de kinderen. Kijken jullie ook? Voor meer informatie kijk op Facebook @soester sinterklaasfeest